TOON ZIJBALK
Gebruik je stofzuiger als aroma diffuser

Hoe fijn is het om je huis schoon te maken en meteen een heerlijke geur te verspreiden door je hele huis?  

En dat kan op een hele gemakkelijke manier door je stofzuiger als diffuser te gebruiken.  

De vloerbedekking en de vloerkleden in je huis zijn voortdurend onderhevig aan vuil en stof. Al het vuil en stof wordt keer op keer opgezogen door je stofzuiger. Het is geen wonder dat je stofzuiger na enige tijd een beetje voorbij hun hoogtepunt beginnen te ruiken. Verstopte stofzuigers veroorzaken niet alleen geurtjes; ze nemen ook geen vuil op. 

Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat uw stofzuiger fris blijft ruiken, terwijl standaard onderhoud ervoor zorgt dat uw stofzuiger goed blijft werken? Volg deze eenvoudige tips om je stofzuiger te laten ruiken alsof hij net uit de doos komt! 

 

Tip 1:
Vervang de binnenzak en was de buitenzak. Geuren van stof, vuil en huidschilfers van huisdieren kunnen ervoor zorgen dat de zak gaat stinken. Sommige stofzuigerzakken zijn wasbaar in de wasmachine; maar als de jouwe dat niet is, veeg je de zak gewoon af met een vochtige doek en warm water.
 

 

Tip 2:
Als je een stofzuiger zonder zak hebt, was de plastic vuilcontainer dan uit met afwasmiddel en warm water. Het vuil en de stof kunnen aan de zijkanten van de bak blijven kleven, waardoor het een vieze geur krijgt. Doe dit regelmatig om te voorkomen dat er zich vuil in de opvangbak ophoopt.
 

 

Tip 3:
Druppel wat aroma olie in de stofzuigerzak. Dit zal helpen om de zak een paar keer te voorzien van een lekkere geur.
 

Wattenschijfje met etherische olie voor stofzuiger aroma diffuser 


Tip 4:

Wanneer je geen binnenzak hebt, druppel dan wat olie op een wattenschijfje of op een tissue. Plaats dit dan in het plastic compartiment van je stofzuiger. Elke keer dat je de stofzuiger gebruikt, activeert de warmte van de motor de geur en komt deze vrij. 

 

Tip 5:
Je kunt de aroma olie ook rechtstreeks op het schoongemaakte filter druppelen. Ook dan komt de geur vrij wanneer je de stofzuiger gebruikt. 
 

Ongeacht de methode die je gebruikt, zodra je de aroma olie in je stofzuiger doet, zal je onmiddellijk het verschil merken. De motor in je stofzuiger wordt warm terwijl je werkt, waardoor de olie wordt verspreid terwijl je van kamer naar kamer gaat en je huis opfrist. 

Schoonmaken wordt leuk op deze manier!

DEEL: