TOON ZIJBALK
Hoe maak je een aroma diffuser schoon?

Om optimaal te kunnen genieten en blijven genieten is het belangrijk om je aroma diffuser af en toe schoon te maken. Op welke manier en hoe vaak je dit moet doen lees je in dit blog.  Lees vooral ook de handige tip die gegeven wordt in deze blog.


 

Hoe maak je een aroma diffuser schoon?

Lees in de volgende 9 stappen hoe je je aroma diffuser weer helemaal fris en schoon krijgt.

 • Ontkoppel je diffuser en haal de deksel ervan af 
 • Giet het water via de goede kant (zie foto?) eruit 
 • Maak de binnenkant droog met een keukenpapiertje 
 • Doe een klein beetje water met een scheutje (natuur)azijn in de diffuser en laat deze 10 minuten aanstaan.
  Tip: je kunt je diffuser dan even onder de wasemkap i.v.m. de azijngeur
 • Ontkoppel je diffuser en gooi het water-azijn mengsel weg  
 • Maak de binnenkant droog met een keukenpapiertje 
 • Dip met een zacht kwastje of een wattenstaafje in wat (natuur)azijn en maak hiermee de randen goed schoon. Tip: wees voorzichtig met de verstuiver, deze is heel gevoelig!  
 • Vul de diffuser nogmaals met water en laat deze 5 minuten aan staan.  
 • Gooi het water weg en maak de binnenkant met een keukenpapiertje droog.  

 

Juiste kant aroma diffuser leeggieten

Giet je aroma diffuser altijd leeg via de juiste kant. Zo zorg je ervoor dat er geen water via de lucht inlaat in je aroma diffuser komt. Dit is altijd de tegenovergestelde kant waar de lucht inlaat zit.
Komt er toch per ongelijk water in je aroma diffuser raadpleeg dan de gebruikshandleiding om te kijken hoe je dit het best kunt oplossen.

Schoonmaak tip

Heb je een verfkwast liggen? Gebruik de kwast dan om je aroma diffuser schoon te maken. Het gaat daarmee een stuk makkelijker en sneller. 
Gooi je aroma diffuser leeg. doe er een klein beetje schoonmaakmiddel in met een paar druppels water. Borstel vervolgens met de kwast je aroma diffuser goed in. Wees voorzichtig bij de vernevelaar, deze is heel erg gevoelig. Spoel vervolgens af met water. Let hierbij weer op dat je het water via de juiste kant uit de aroma diffuse giet. Herhaal vervolgens de stappen met een beetje natuurazijn i.p.v. schoonmaakmiddel. En tadaa! Je bent klaar met de schoonmaak van je aroma diffuser.


Hoe vaak moet je je aroma diffuser schoonmaken?

Hoevaak je je aroma diffuser schoon moet maken hangt helemaal van je gebruik af.
Gebruik je je aroma diffuser elke dag? Dan is het aan te raden om elke week minimaal 1x je aroma diffuser schoon te maken.
Gebruik je je aroma diffuser af en toe dan kun je je aroma diffuser ook 1x in de 2 weken tot 1x in de maand schoonmaken.

Wissel je van etherische olie? Dan is het wel noodzakelijk om eerst je aroma diffuser goed schoon te maken. Niet alle etherische oliën gaan goed samen en je wilt niet dat je favoriete geur opeens een raar geurtje gaat afgeven. 

 

DEEL: