TOON ZIJBALK
Diffuser olie: wat is het en wat heb je eraan?

Diffuser olie is iets dat je bij steeds meer mensen ziet. Een fijne omgeving thuis of op je kantoor kan op allerlei manieren bereikt worden en een van die manieren is een goede luchtvochtigheid met een lekkere geur.

Diffuser olie

Diffuser olie zorgt ervoor dat een bepaalde geur via waterdamp in de lucht komt. Je doet een drupje of scheutje diffuser olie in een aroma diffuser en die zorgt er dan voor dat het water op de een of andere manier in beweging komt, waardoor de geur zich in de lucht verspreidt. Dit kan bijvoorbeeld gaan door verhitting of door het laten trillen van het water (ultrasone vernevelaar).

De diffuser olie komt in de lucht via een olie diffuser. Dit apparaatje lijkt heel erg op een luchtbevochtiger, maar dat is niet de hoofdtaak van een olie diffuser. Een olie diffuser zal de luchtvochtigheid wel iets verbeteren, want de geurolie moet toch op de een of andere manier de lucht in, maar het is niet de hoofdtaak.

Als je dus een bepaalde luchtvochtigheid in huis moet hebben en je merkt dat de olie diffuser dit niet bereikt, dan kun je er altijd nog een luchtbevochtiger bij kopen. Sommige luchtbevochtigers kun je ook gebruiken als een olie diffuser.

Voordelen diffuser olie

Diffuser olie kan er dus in ieder geval voor zorgen dat je huis lekker ruikt, maar dat is niet het enige voordeel dat je kunt hebben.

Er zijn namelijk ook steeds meer mensen die diffuser olie gebruiken voor hun gezondheid. Zo zijn er mensen die essentiële olie van kaneel, kruidnagel, oregano en tijm gebruiken, omdat ze last hebben van taaislijmziekte.

Als je zwanger bent kun je in het eerste trimester ook veel last hebben van ochtendmisselijkheid en overgeven. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde etherische oliën deze klachten kunnen verlichten waardoor je er minder last van hebt. Goede diffuser olie helpt je om meer te ontspannen en om je spijsvertering op gang te brengen. In dit onderzoek werd aromatherapie met diffuser olie 30 minuten lang gebruikt en dit hielp om de klachten te verminderen, ook bij vrouwen die hier ernstig last van hadden.

Daarnaast kan bergamotolie therapie, helpen om stress te verminderen. In een onderzoek bij basisschooldocenten, die veel stress ervaarden tijdens hun werk, is gebleken dat bergamotolie de bloeddruk en de hartslag kon verlagen.

Hoe cool is het, dat alleen al een geur dit voor elkaar kan krijgen?

Klink hier voor onze Calming Child Olie.


En Klik hier voor onze verfrissende Breathe etherische olie mix.

Olie voor aroma diffuser

Hoe weet je nu welke diffuser olie je moet hebben voor de aroma diffuser? Afhankelijk van het doel dat je hebt kun je een bepaalde essentiële olie kiezen waarvan je de geur wilt ruiken.

Heb je bijvoorbeeld last van slapeloosheid? Dan kun je het beste lavendel essentiële olie voor de aroma diffuser aanschaffen of onze Good Sleep Blend. Onderzoek laat zien dat aromatherapie met lavendel bij mensen boven de zestig jaar helpt om de slaap te verbeteren.

Klik hier voor de lavendel essentiële olie.


En klik hier voor onze Good Sleep Blend.

Heb je last van reumatoïde artritis? Dan kan essentiële olie met eucalyptus je helpen om de pijn te verminderen en om een betere kwaliteit van leven te ervaren. In een onderzoek waarbij zeventig mensen met dit gezondheidsprobleem meededen bleek dat als zij een maand lang, dagelijks, drie keer per dag vijf minuten eucalyptusolie inhaleerden dit hielp om de klachten te verminderen en om zich beter te voelen over hun leven.

Klik hier voor essentiële olie met eucalyptus.

Zwangere vrouwen kunnen dus baat hebben bij aromatherapie om minder last te hebben van misselijkheid en braken, maar welke geur(en) heb je dan nodig? Munt- of pepermuntgeur helpt heel goed om de misselijkheid te verminderen bij zwangere vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek waar 66 zwangere vrouwen aan hebben meegedaan.

Maar minder misselijk worden en minder hoeven te braken lijken ons genoeg redenen om het eens uit te proberen.

Klik hier voor essentiële olie met pepermunt.

Heb je last van vermoeidheid en wil je iets meer energie hebben? Dan kan de frisse geur van een mandarijn ook veel voor je doen. Misschien heb je wel eens gemerkt dat fruit eten energie geeft, maar je kunt moeilijk de hele dag door mandarijnen eten.

Gelukkig kun je wel de hele dag door sinaasappel ruiken 😊.

In een onderzoek naar mensen die een dialyse nodig hadden, iets wat heel vermoeiend kan zijn, kwam naar voren dat lavendel en sinaasappel olie aromatherapie hielp om de vermoeidheid te verminderen en om weer meer energie te ervaren.

Klik hier voor essentiële olie met sinaasappel.

Mag er een andere olie in dan een diffuser olie?

Het is verstandig om specifieke diffuser olie aan te schaffen en niet zomaar elke olie in je diffuser te stoppen. Bij de diffuser olie is er gelet op de kwaliteit, zodat je minder risico loopt op luchtverontreiniging door de diffuser olie. Daar is andere olie niet specifiek voor gemaakt en dat kan de lucht dan viezer maken dan de bedoeling is.

Alle etherische oliën van Green Select kun je gebruiken als diffuser olie.

Klik hier voor de Stoombad etherische olie van Jacob Hooy 10ml.

Diffuser olie is dus olie die specifiek is gemaakt voor in de diffuser. Vaak is dit etherische olie die je ook zo nodig op de huid kunt aanbrengen, zoals bij lavendelolie. Dit wordt meestal wel aangegeven op de verpakking, dan staat er bijvoorbeeld op dat je het ook kunt gebruiken als massageolie. Wanneer je diffuser olie op je huid wilt gebruiken moet je het eerst verdunnen in een draagolie. Aangezien diffuser olie heel erg geconcentreerd is kan dit soms irritaties veroorzaken wanneer het in onverdunde vorm in contact komt met de huid.

Deze etherische oliën kunnen gebruikt worden om de sfeer in huis te verbeteren en zelfs als een hulpmiddel bij stress of andere medische problemen.

Genoeg reden dus om eens diffuser olie aan te schaffen om op die manier je leven te verbeteren.

Klik hier voor onze Immunity Synergy 5 Guards

DEEL: