TOON ZIJBALK
Duurzame materialen

Met Green Select willen we mensen een natuurlijke beleving laten ervaren door gebruik te maken van duurzame natuurlijke materialen. Bij de ontwerpen van onze aroma diffusers is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals massief hout, bamboe en glas. Deze onderdelen worden bij ons met de handgemaakt.

 

Vakmanschap

De bamboe die gebruikt wordt is van duurzame afkomst. Door speciale vakmannen wordt de bamboe gesneden, geschaafd en vervolgens verlijmt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een speciale milieuvriendelijke lijm. Hieruit ontstaan verlijmde bamboe stammen. Deze worden vervolgens op maat gezaagd. De kleine stammetjes worden vervolgens bewerkt op een houtdraaibank. Hierbij wordt de voet van de aroma diffuser met de hand gevormd. Er wordt gebruik gemaakt bamboe hierdoor blijft de unieke structuur duidelijke zichtbaar tijdens dit proces. Daarbij heeft bamboe heeft een korte productietijd, dit maakt bamboe een ontzettend duurzaam product om mee te werken. Ook heeft bamboe van nature een antibacteriële werking waardoor bacteriën snel gedood worden en zo niet de kans hebben om zich te vermenigvuldigen.

Onze glazen kappen worden met de hand geblazen door echte glasblazers. Hierdoor houden we een zeer oude traditie in stand en deze manier van glasblazen zorgt daarnaast voor een hogere werkgelegenheid. Om een eerlijke prijs te kunnen bieden vragen wij voor onze glazenkappen 20 euro per stuk. Je betaalt misschien iets meer maar het geeft wel een ontspannen gevoel.

 

Green Select visie


Een aroma diffuser van Green Select brengt dus niet alleen ontspanning door het verspreiden van heerlijke geuren maar geeft ook een ontspannen gevoel doordat wij gebruik maken van duurzame materialen en het bieden van een eerlijke prijs.

Dit is ook waar Green Select voor staat. Wij selecteren onze producten aan de hand van hoe groen en eerlijk de producten zijn. Wij zijn steeds weer bezig om ons assortiment verder te verduurzamen. Dit doen wij stapje voor stapje. Zo worden al onze internationale zendingen al CO2 gecompenseerd en gebruiken we alleen nog maar ecologisch verantwoorden materialen voor verzendingen.

Natuurlijk kan er nog veel meer gedaan worden om nog duurzamer te worden. Als klein familiebedrijf snappen we dat we dat niet zomaar alleen kunnen. Heb jij suggesties over hoe wij nog verder kunnen verduurzamen? Geef deze tips dan door via de mail naar info@greenselect.nl. Zo zorgen we samen voor een duurzamere wereld.

DEEL: