TOON ZIJBALK
Aroma lamp: de overtreffende trap van sfeerverlichting

Je hebt sfeerverlichting en je hebt sfeerverlichting. Een lamp kan veel doen om een bepaalde sfeer in je huiskamer, of in welke ruimte dan ook, te brengen. Maar een aroma lamp doet meer dan dat. Deze kan je helpen om de sfeer in huis letterlijk lichter te maken als je normaal gesproken een wat bedruktere sfeer hebt.

Aroma lamp

Het voordeel van een aroma lamp is dat je hiermee je huis, of de ruimte waarin die staat, kunt voorzien van heerlijke geuren.

In de keuken kan de lamp bijvoorbeeld onfrisse geurtjes van de prullenbak verhullen, waardoor je er de hele dag gewoon lekker je thee kunt zetten of je lunch kunt maken zonder dat je daar last van hebt.

In de woonkamer kun je een heerlijke geur toevoegen, zodat jij je nog beter kunt ontspannen op de bank dan je altijd al doet. Ideaal om na een drukke dag op je werk helemaal tot rust te komen.

In je kantoor, als we het toch even over werk hebben, kan een aroma lamp je helpen tijdens de donkere dagen om ook aan het einde van de dag je aantekeningen nog te lezen. Daarbij kunnen sommige geuren je concentratievermogen verbeteren en stress verminderen. Dit is uiteindelijk alleen maar beter voor je productiviteit.

’s Avonds kan een aroma lamp ook heel goed fungeren als een nachtlampje dat je helpt om nog even dat boek te lezen voor het slapengaan. Daarbij kunnen geuren zoals lavendel je helpen om beter in slaap te vallen.

Aroma diffuser lamp

Een aroma lamp is meestal een aroma diffuser waar ook een lampfunctie op zit. Het is dus niet zo dat je een lamp krijgt met een lampenkap waar een geurtje op is gespoten.

Het voordeel van een aroma diffuser lamp is dat je afhankelijk van je stemming, of van wat jij op dat moment nodig hebt, de geur aan kunt passen.

De ene dag heb je zin in een ontspannende geur en de andere dag heb je misschien juist meer zin in een geur waar je energie van krijgt.

Een aroma lamp kan je zelfs helpen als je neus een beetje verstopt is. Eucalyptus kan je bijvoorbeeld helpen om je luchtwegen weer wat te openen als je merkt dat dit nodig is.

Dat is superhandig!

Aroma lampen bij Green Select

Bij Green Select hebben we vier soorten aroma lampen. Voor elke stijl hebben wel een lamp die bij de inrichting past.

Aroma lamp voor een strakke moderne inrichting

Houd je bijvoorbeeld van Art Deco? Dan is de Eva Duurzame Diffuser zeer geschikt. Deze diffuser heeft mooie versieringen op de glazen lampenkap, waardoor die goed staat bij een meer romantische inrichting.

Hij is gemaakt van duurzaam bamboe en witglas. De ronde vorm en versieringen stralen rust uit die past bij een strakke en romantische inrichting.

Klik hier voor meer informatie over de Eva Duurzame Diffuser aroma lamp.

Aroma lamp voor een Ibiza/Boho inrichting

Heb je juist meer een Ibiza of Bohemische inrichting? Dan kan een aroma lamp die wat meer weg heeft van een vaas juist een goede toevoeging zijn voor je inrichting en om de sfeer te verbeteren.

Hiervoor hebben we zelfs twee lampen bij Green Select, namelijk de Yara Duurzame Aroma Diffuser met een bredere houten boden en de Ella Duurzame Diffuser.

Deze twee aroma lampen hebben de vorm van een vaas, waarbij de aroma zich uit de top van de lamp zal verspreiden.

Glooiende lijnen in deze lamp zorgen voor een rustic effect wat ideaal is in een schoonheidssalon of in een yoga studio.

Klik hier voor de Yara Duurzame Aroma Diffuser lamp.

Klik hier voor de Ella Duurzame diffuser lamp.

Aroma lamp die overal bij past

Ben je juist op zoek naar iets dat overal bij past? Iets dat niet super strak is, maar ook weer niet super Ibiza-achtig? Dan is de Zoë Duurzame Diffuser iets voor jou. Deze ronde lamp heeft verder geen versieringen en ziet eruit als iedere andere normale lamp. Het enige verschil met een normale lamp is dat deze lamp dus ook nog een heerlijke geur in je ruimte kan brengen.

Door de neutrale uitstraling past deze lamp in elke inrichting. Of je nou een klassieke inrichting, een industriële of landelijke inrichting hebt, Zoë past bij jou.

Klik hier voor de Zoë Duurzame Diffuser lamp.

Voordelen van een aroma lamp

Een aroma lamp heeft dus ten eerste als voordeel dat het naast sfeerverlichting ook sfeerverbetering biedt door de geur die de lamp kan verspreiden.

Al sinds onze vroege geschiedenis gebruiken we geuren om ons leven te verbeteren. Ze worden gebruikt voor de gezondheid en tijdens rituelen. Aromatherapie kan je helpen om van een stressvolle staat naar een neutrale staat te gaan. Het kan zelfs gebruikt worden om minder last te hebben van depressieve klachten[1].

Dit komt doordat aromatherapie je helpt om te ontspannen. Het heeft zelfs invloed op je breingolven, je breinactiviteit en je gedrag[2].

Welke aroma doe je in de aroma lamp?

Met etherische oliën kun je geuren verspreiden met je aromalamp. Afhankelijk van je doel kun je allerlei heerlijke geuren verspreiden in de ruimte waar jij de aroma lamp hebt staan.

Je kunt bijvoorbeeld lavendel gebruiken in je slaapkamer, sinaasappel in je werkkamer voor verfrissing of zelfs de mix van Anxiety relief als je een stressvolle dag hebt. Die etherische olie is een blend van lavendel, Marokkaanse munt, pepermunt, citroen, Frankincense en Ylang Ylang.

Wil je juist het gevoel hebben dat je even ergens anders bent, zoals aan de zee wanneer je niet aan de kust woont? Dan kun je de Seabreeze parfum gebruiken om de heerlijke frisheid van het strand in huis te halen.

Klik hier om alle etherische oliën te zien die Green Select te bieden heeft.

Bij Green Select kun je ook een verwenpakket met een aroma lamp bestellen. Dan heb je niet alleen de lamp, maar ook gelijk twee geuren die je direct kunt gebruiken.

Klik hier om naar de verwenpakketten van Green Select te gaan.

Heel veel succes met het creëren van een fijne inrichting van de ruimte waar jij een aroma lamp wilt hebben.

 

[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0962456202000310

[2] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/146642409711700511

DEEL: