TOON ZIJBALK
Geurolie diffuser: voordelen en hoe het werkt

In je eigen huis, in de yoga studio, bij de schoonheidsspecialist, in de massagesalon, in de sauna, er zijn allerlei plaatsen waar een geurolie diffuser de sfeer net even kan verbeteren en je kan helpen met ontspanning of zelfs met je concentratie. Een geurolie diffuser wordt in die situaties vaak gebruikt. En nu hoor ik je denken, hoe werkt een diffuser? Dat lees je in deze blog.

Wat is een geurolie diffuser?

Een geurolie diffuser is een apparaatje waar je een drupje geurolie in kunt doen en dan zorgt de diffuser ervoor dat de geur zich in de ruimte verspreidt.

De geur verspreidt zich in de ruimte doordat de geurolie diffuser de etherische olie in kleinere deeltjes breekt, zodat ze zich eenvoudiger in de lucht verspreiden en daarmee voor een aangename geur zorgen.

Je ademt dan vaak kleine deeltjes van de geurolie in, dit zijn meestal essentiële oliën. Soms werken die alleen voor een fijne geur, maar bepaalde essentiële oliën kunnen je ook helpen om sneller van een verkoudheid af te komen of om beter te slapen.

Hoe werkt een geurolie diffuser?

Er zijn verschillende geurolie diffusers die allemaal op een andere manier werken.

Zo heb je een geurolie diffuser die lucht samendrukt en die samengeperste lucht vervolgens gebruikt om de etherische olie in de lucht te verspreiden.

Dan heb je nog de ultrasonische diffuser, dan moet je wel water gebruiken waarin je een paar drupjes geurolie doet. Vervolgens gaat er een elektrische frequentie doorheen die helpt om waterdamp in de lucht te krijgen. Dit werkt dus met trillingen.

Een diffusers waarbij je weer geen water nodig hebt kan er ook met een soort waaiertje voor zorgen dat de essentiële olie verdampt. Echter, doordat het op deze manier verdampt verliest de essentiële olie vaak de potentie, dus dit werkt vooral voor kortdurende aromatherapie.

Dan heb je ook nog hitte diffusers, die gebruiken juist hitte om de geurolie de lucht in te laten dampen. Dit kan in combinatie met water gaan of juist alleen met geurolie.

Veel olie diffusers kun je ook gebruiken als nachtlampje, doordat ze een beetje licht geven. Daarnaast zijn er ook olie diffusers die je als sfeerverlichting kunt gebruiken of die je zelfs naast je bed kunt zetten, zodat je ’s avonds nog even een boek kunt lezen.

Bij Green Select bieden we onder andere geurolie diffusers aan die ultrasonisch werken. Je krijgt hierdoor ook een soort mist in de kamer. Dit is goed voor de luchtvochtigheid van de ruimte. Je kunt zelf bepalen of je veel vocht wilt laten vrijkomen, wat handig kan zijn voor yoga en meditatie. Of je kiest juist voor weinig vocht, wat weer handiger is tijdens het slapen of als je de diffuser aan hebt staan tijdens het uitvoeren van (kantoor)werkzaamheden.

Onze Yara geurolie diffuser werkt bijvoorbeeld ultrasonisch voor het verspreiden van vocht en de aroma van de geurolie.

Klik hier voor meer informatie over de Yara Aroma Diffuser.

Wil je een geurolie diffuser die ook kan fungeren als lamp? Dan kan de Ella Duurzame Diffuser 180ml Bamboe en Glas ook ideaal zijn. Deze heeft ook een slaapfunctie, waardoor hij na dertig minuten automatisch uit kan gaan.

Dus ben je klaar met het lezen van die heerlijke roman voor het slapengaan? Dan zet je de slaapondersteuning nog even aan, zodat je nog even weg kunt dromen over het verhaal dat je net las.

Klik hier voor meer informatie over de Ella Duurzame Diffuser 180 ml Bamboe en Glas.

Geurolie voor diffuser

Als je een geurolie diffusers hebt gevonden die bij je past, dan is het ook fijn om een geurolie te hebben die past bij het doel dat jij voor ogen hebt.

Je eigen spa in huis kan bijvoorbeeld heel leuk zijn en die ervaring wordt gewoon nog leuker als je er de juiste geur bij gevonden hebt.

Bij Green Select kun je bijvoorbeeld beginnen met een verwenpakket waarbij je een geurolie diffuser en etherische oliën koopt. Je kunt dan twee etherische oliën naar keuze erbij bestellen.

Klik hier om naar de verwenpakketten te gaan.

Geurolie tegen angst

Daarnaast kun je ook losse geurolie aanschaffen, zoals Anxiety Relief. Ideaal als ondersteuning tijdens meditatie of yoga, maar ook gewoon als je een stressvolle dag hebt.

Onderzoek laat zelfs zien dat als je al iets doet om je angsten te overwinnen, dat aromatherapie die effecten heel goed kan ondersteunen[1]. In dit onderzoek zijn allerlei onderzoeken met elkaar vergeleken die tussen 1990 en 2010 zijn uitgevoerd met betrekking tot aromatherapie en het verminderen van angst.

Dit kan dus ook handig zijn als je een coachingspraktijk hebt en mensen daarmee helpt om angsten te overwinnen.

Geurolie tegen stress

Dat het bij een spa of schoonheidsspecialist vaak zo lekker ruikt is omdat dit je helpt om te ontspannen. Natuurlijk wil je er goed uitzien en kan dat een van de redenen zijn waarom je naar een spa of naar de schoonheidsspecialist gaat, maar het is ook een plek om even lekker te ontspannen en om je stress te verminderen.

Onderzoek laat zelfs zien dat aromatherapie een klein, maar significant effect op het verminderen van stress heeft[2].

De etherische olie blend van Breath kan je bijvoorbeeld helpen om helemaal te ontspannen. Deze is ook goed te gebruiken tijdens yoga of andere meditatievormen, omdat de eucalyptus in de olie je helpt om je luchtwegen te openen, waardoor je vrijer kunt ademen.

Geurolie voor slaap

Aangezien een aantal geurolie diffusers ook een slaapfunctie hebben is het wel handig om specifiek een geurolie te hebben die je ondersteunt met slapen. Bij Greenselect hebben we twee geuroliesoorten, namelijk een voor kinderen en een voor volwassenen.

Koreaans onderzoek laat zelfs zien dat aromatherapie beter werkt om de slaapkwaliteit te verbeteren dan therapie met een massage. Het maakte in dit onderzoek niet uit of je helemaal gezond was of nog andere gezondheidsklachten had voor dit effect van de geurolie[3].

Een geurolie diffuser kan je dus thuis en op je werk helpen. Als je met mensen werkt als coach kan het zelfs de behandeling tegen angst ondersteunen.

Er zijn allerlei soorten geurolie diffusers en sommige fungeren zelfs als lamp. Afhankelijk van het doel dat je hebt met de geurolie diffuser kun je bepaalde etherische oliën en mixen gebruiken om dit doel te bereiken.

Bekijk onze geurolie diffusers en etherische oliën.

 

[1] https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2009.0277

 

[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378512214002679

[3] https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2014.0113

DEEL: