TOON ZIJBALK
Zelf een roomspray maken

Welkom bij ons uitgebreide artikel over het maken van je eigen duurzame roomspray! Ben je op zoek naar een natuurlijk alternatief voor commerciële luchtverfrissers? Wil je een aangename geur in je huis creëren zonder schadelijke chemicaliën? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we graag onze expertise en geven we je een stapsgewijze handleiding om zelf een duurzame roomspray te maken die niet alleen heerlijk ruikt, maar ook beter is voor jouw gezondheid en het milieu.

Ook te zien op TikTok

@greenselect.nl Vandaag maken we onze eigen roomspray. Heel erg makkelijk, zelfs ik kan het. Vergeet niet om moeilijk te kijken bij dit process anders werkt je roomspray niet zo goed #moeilijkkijken #greenselect #roomspray #DIY #doehetzelfproject #etherischeoliën #natuurlijk #lekkerbuiten #CapCut ♬ origineel geluid - GreenSelect.nl

 

Waarom kiezen voor een duurzame roomspray?

Voordat we ingaan op het proces van het maken van je eigen roomspray, is het belangrijk om de voordelen van duurzame alternatieven te begrijpen. Veel commerciële luchtverfrissers bevatten synthetische geuren en schadelijke chemicaliën zoals ftalaten en formaldehyde. Deze stoffen kunnen luchtwegirritaties veroorzaken en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid op lange termijn. Bovendien dragen traditionele luchtverfrissers bij aan luchtvervuiling en belasten ze het milieu.

Door te kiezen voor een duurzame roomspray maak je een bewuste keuze om jezelf, je gezin en het milieu te beschermen. Je hebt de volledige controle over de ingrediënten die je gebruikt, en je kunt genieten van de heerlijke geuren zonder je zorgen te maken over schadelijke effecten.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een duurzame roomspray

Stap 1: Verzamel je ingrediënten Om te beginnen heb je een aantal basisingrediënten nodig. Hier is een lijst met benodigdheden:

 • Een sprayflesje van glas (kies bij voorkeur voor een donkergekleurd flesje om de essentiële oliën te beschermen tegen licht)
 • Gedestilleerd water
 • Alcohol (wodka of ontsmettingsalcohol van hoge kwaliteit)
 • Essentiële oliën naar keuze (kies voor biologische oliën van hoge kwaliteit) Wij hebben hier gekozen voor onze Good Sleep Blend

Stap 2: Meng je ingrediënten Nu je alle benodigdheden hebt verzameld, is het tijd om je roomspray te mengen. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Vul het sprayflesje voor ongeveer 1/2 met gedestilleerd water.
 2. Voeg 1/2 alcohol toe aan het flesje. De alcohol helpt de geur te verspreiden en fungeert als een conserveermiddel.
 3. Voeg nu ongeveer 20-30 druppels essentiële oliën naar keuze toe. Je kunt verschillende oliën combineren om je eigen unieke geur te creëren. Denk aan lavendel, pepermunt, sinaasappel, rozemarijn of eucalyptus. Of gebruik onze handige Etherische Olie Blends
 4. Plaats het deksel op het flesje en schud goed om alle ingrediënten te mengen.

Stap 3: Gebruik je duurzame roomspray op verschillende manieren om je huis te verfrissen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Als luchtverfrisser: Spray de roomspray in elke kamer van je huis om ongewenste geurtjes te neutraliseren. Concentreer je op gebieden zoals de badkamer, keuken en woonkamer.

 2. Voor het beddengoed: Geef je beddengoed een heerlijke geur door een lichte nevel van de roomspray over je kussens en lakens te spuiten. Dit zorgt voor een ontspannende en rustgevende sfeer in de slaapkamer.

 3. In de auto: Spray een beetje roomspray in je auto om ongewenste geuren te verwijderen en een aangename geur te creëren tijdens het rijden.

 4. Op stoffen: Test eerst op een klein, onopvallend gebied, maar je kunt de roomspray ook op stoffen zoals gordijnen, kussens of tapijten gebruiken om ze op te frissen.

Tips voor het optimaliseren van je duurzame roomspray

 • Experimenteer met verschillende combinaties van essentiële oliën om je eigen unieke geurprofiel te creëren. Denk aan bloemige, kruidige of citrusachtige aroma's. Wees creatief en ontdek welke geuren het beste bij jou passen.

 • Kies altijd voor hoogwaardige essentiële oliën zoals die van ons. Deze zijn zuiverder en bieden een betere geurervaring. Daarnaast ondersteun je hiermee ook duurzame en ethische productiepraktijken.

 • Schud het flesje goed voor elk gebruik om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn. Dit zorgt voor een optimale verspreiding van de geur.

 • Bewaar je duurzame roomspray op een koele, donkere plaats om de kwaliteit van de essentiële oliën te behouden en de houdbaarheid te verlengen.

 • Spuit je roomspray nooit direct op je huisdier. Sommige essentiële oliën kunnen schadelijk zijn voor bepaalde dieren. 

Met deze handige tips en een zelfgemaakte duurzame roomspray ben je klaar om je huis te voorzien van een heerlijke en frisse geur, zonder schadelijke chemicaliën. Geniet van de voordelen van een natuurlijk alternatief en draag bij aan een gezonder en milieuvriendelijker leven.

DEEL: