TOON ZIJBALK
Aroma diffusers brengen heerlijke geuren in huis

Het gebruik van aroma diffusers in huis

Aroma diffusers zijn apparaten die etherische oliën verdampt en de geur ervan in de lucht verspreidt. Ze kunnen worden gebruikt om de sfeer in een ruimte te verbeteren, de luchtkwaliteit te verbeteren, stress te verminderen, de slaap te bevorderen en de symptomen van bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen.

Er zijn verschillende soorten aroma diffusers op de markt, zoals nevel diffusers, nevelkamer diffusers en luchtbevochtigers met aroma diffuserfunctie. Nevel diffusers maken gebruik van warmte  om de etherische oliën te verdampen, terwijl aroma diffusers een nevel van oliën in de lucht verspreiden door middel van een ultrasone trilplaat. Luchtbevochtigers met aroma diffuser functie kunnen ook worden gebruikt om etherische oliën te verspreiden, maar hebben ook de functie om de luchtvochtigheid te verhogen.

Klik hier om onze Aroma Diffusers te bekijken

 

Voor iedere kamer een aroma diffuser

Wanneer je een aroma diffuser in huis wilt gebruiken, is het belangrijk om eerst te overwegen in welke ruimte je de diffuser wilt gebruiken en wat je doel is met het gebruik ervan. Sommige etherische oliën zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor ontspanning, terwijl andere oliën juist energie geven. Hieronder geven we enkele voorbeelden van hoe je aroma diffusers kunt gebruiken in verschillende kamers:

In de woonkamer

In de woonkamer kan een aroma diffuser worden gebruikt om de sfeer te verbeteren of om te ontspannen na een drukke dag. Aangename geuren zoals lavendel, rozen en jasmijn kunnen bijvoorbeeld helpen om de sfeer te verbeteren en stress te verminderen.

In de slaapkamer

In de slaapkamer kan een diffuser gebruikt worden om de slaap te bevorderen. Oliën met slaap bevorderende eigenschappen zoals cederhout, kamille en sinaasappel kunnen helpen om een ontspannen slaapomgeving te creëren. Hierdoor val je sneller in slaap en word je ook rustig wakker in een heerlijke geurende ruimte.

Klik hier voor onze Good Sleep Olie Blend

In de badkamer

In de badkamer kan een aroma diffuser worden gebruikt om te ontspannen tijdens het baden of douchen. Aromatische oliën zoals eucalyptus, pepermunt en sinaasappel kunnen helpen om de lucht te zuiveren en te verfrissen.

In de keuken

In de keuken kan een aroma diffuser worden gebruikt om de lucht te zuiveren na het koken en om de sfeer te verbeteren tijdens het eten. Oliën met luchtzuiverende eigenschappen zoals citroen, pepermunt en tea tree kunnen helpen om de geuren van het koken te verwijderen en de lucht te verfrissen.

Klik hier voor onze Breathe Olie Blend voor in de keuken

Bij de thuiswerkplek

In het kantoor of je thuiswerkplek kan een aroma diffuser worden gebruikt om de concentratie te verbeteren en stress te verminderen. Oliën zoals pepermunt, rozemarijn en eucalyptus kunnen helpen om de geest te stimuleren en te concentreren.

 

Kies je persoonlijke geur en geniet

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een aroma diffuser afhankelijk is van de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker en dat het effect ervan kan verschillen van persoon tot persoon.

Het is altijd aan te raden om eerst te overleggen met een arts voordat je aroma diffusers gebruikt voor het behandelen van gezondheidsproblemen. Bovendien is het belangrijk om veilig te blijven met het gebruik van aroma diffusers door ze op een veilige plek te plaatsen en te volgen volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

Tot slot, kies je persoonlijke geur en breng deze tot leven in je huis. Je zult zien dat je hier voor de volle 100% van geniet.